13 ötlet fűszerek és fűszernövények tárolására a konyhában

Ingatlantájoló.hu 2019.11.17 21:43:06

A fűszereket és fűszernövényeket legtöbben a tűzhely közvetlen közelében szeretjük tárolni, hogy főzésnél mindig kéznél legyenek, a fűszernövényeknek persze napfényre is szükségük van, így szóba jöhet még az ablak is. Persze az sem mindegy, hogy miben tartjuk őket.


 

Mai cikkünkben 13 ötletet mutatunk fűszerek és fűszernövények tárolására.

Felfüggesztve az ablakban

Sokan tároljuk tehát fűszernövényeinket az ablakban, ahogyan ebben a hajdúszoboszlói lakásban is látható,

Még több képért kattintson a fotóra!

de valljuk be, hogy egy konyhai ablak párkánya azért túl sok fűszernövénynek nem adhat helyet. Ezért jó megoldás, ha több növényt függesztünk egymás fölé, bár ez természetesen csak akkor kivitelezhető, ha van egy másik ablakunk is szellőztetéshez.

Kép forrása: theselfsufficientliving.com

Bögrékben

Természetesen a cserepek, kaspók tekintetében is lehetünk kreatívak, ha már konyháról van szó, akkor például tarthatjuk őket szép bögrékben, müzlis tálakban is.

Képek forrása: unabodaoriginal.es és houzz.com

Vízelvezetéssel

Persze jó lenne, ha az öntözéssel keletkezett felesleges vizet el tudnánk vezetni, erre jó ötlet a mosogató mögé süllyesztett virágtartó, amiből a felesleges vizet közvetlenül el tudjuk vezetni. Mellesleg, ha itt vannak a növények, biztosan nem felejtjük majd el meglocsolni őket.

A tűzhely mellett elrejtve

Ha a fűszernövényeket nem is, de a fűszereket sokan tárolják, a tűzhely mellett, ahogyan ebben a tatai családi házban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy szép fűszertartó a konyha dísze lehet, de ha nagyon sok fűszerünk van, jobb egy zárt tároló, hogy ne lepje őket a por. Persze fontos, hogy ez a tároló átlátható legyen. Beépíthetjük például az alsó vagy a felső szekrénybe, közvetlenül a tűzhely mellé.

Képek forrása: houzz.com

Vagy helyet kaphatnak a tűzhely mellett, egy fiókban is.

Képek forrása: houzz.com

Ha a tűzhely egy alkóvban van

Mostanában divat lett a tűzhelyet egy alkóvba helyezni, ami egyből a helyiség fókuszpontjává emeli a tűzhelyet és a körülötte lévő teret. Az alkóv pedig remek rejtett tárolóhelyeket nyújthat a fűszerek számára.

Képek forrása: houzz.com

A konyhaszigetben

A fűszerek természetesen a konyhaszigetben is helyet kaphatnak. Ez természetesen különösen akkor jó megoldás, ha a főzőlap is a konyhaszigetbe van beépítve.

Kép forrása: houzz.com

Különösen jó, ha a konyhaszigetünknek van egy magasabb, étkezőpult része is, ekkor az emelt rész alá rejthetjük a fűszereket.

Kép forrása: houzz.com

Ha nincs elég hely

Ha nincs elég hely a fiókokban, szekrényekben, sőt a munkalapot sem akarjuk fűszertartókkal elfoglalni, akkor az alsó-, felső szekrények közti falfelületet kell kihasználnunk. Itt kerülhetnek a fűszerek nyitott polcra, vagy mágneses fűszertartókba a falra vagy a felső szekrény aljára. Vagy kerülhetnek például a szekrényajtó belsejébe is.

Képek forrása: houzz.com

 

Hozzászólások